Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Άντε γειά ρε βλάκες....

Δεν κάνω κέφι κανέναν μαλάκα που θα μου πει για την υγεία μου,
να μην καπνίζω...
οι γονεϊκές απαγορεύσεις με το υψωμένο δάχτυλο
εμένα προσωπικά με τσατίζουν..
Σήμερα είναι το τσιγάρο, αύριο τι θα ακολουθήσει?
τι θα μου κόψουν και θα ρίξουν στον σύγχρονο Καιάδα τους?
20 τσιγάρα καπνίζω συνήθως...
ε! από αύριο 120 θα καπνίζω...αλλά κι αυτό μήπως είναι μια κρυφή επιδίωξη?
οι απαγορεύσεις - ιδιαίτερα αυτές οι γονεϊκές του δαχτύλου -
δεν κάνουν πιο ελκυστικούς τους πειρασμούς?
κι ύστερα να σας πω και κάτι?
οκ! φαν της υγιεινής διαβίωσης...να μην καπνίζω εγώ
αλλά από αύριο να ξυπνήσω σε μια πόλη με πράσινο, με πάρκα,
με ποδηλατόδρομους, με ασφάλεια, χωρίς νέφος,
χωρίς κυκλοφοριακό, χωρίς ρύπανση,
με εργοστάσια που δεν μολύνουν νερό και αέρα,
με πολίτες ενσυνείδητους κι όχι Αρτέμηδες Μάτσες με την κουκούλα
"αυτός! αυτός καπνίζει"...
που είναι ευγενείς, κάνουν ανακύκλωση, σέβονται τον διπλανό τους,
δεν φτύνουν ροχάλες στο δρόμο, μαζεύουν τα σκυλόσκατα του pet,
πετάνε τα σκουπιδάκια τους στους κάδους κι όχι καταμεσής στους δρόμους
και μ' έναν δήμαρχο που δεν θα είναι Ομέρ Πριόνις...
τότε ναι...κι εγώ δεν θα καπνίζω
μέχρι τότε όμως...θα κάνω ότι γουστάρω στο κράτος της καφρίλας
και μη βιαστείτε πολλοί να μου πείτε ότι έτσι ξεκινάει
η αρχή της υγείας και του πολιτισμού
γιατί δεν θα πάρω,...ευχαριστώ!
Υ.Γ Αν είναι μάγκες ας απαγορεύσουν την παραγωγή καπνού ή να απαγορεύσουν τελείως το κάπνισμα....., αλλά οτι τους συμφέρει ......! Είναι βλάκες, ρατσιστές, χουντικοί αλλά πάνω από όλα..... παρτάκιδες....! Δεν είπα να μην σεβόμαστε αυτούς που δεν καπνίζουν αλλά να σέβονται και αυτοί, εμάς!!!!

4 σχόλια:

Yannis_p είπε...

Καλά η τελευταία σου πρόταση με τρέλανε! Πως ζητάς να σε σέβονται αν δε σέβεσαι τόσα χρόνια και εσύ εκείνους; Και ναι ίσως θα έπρεπε να πάρεις γιατί έτσι είναι. Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι. Σήμερα το τσιγάρο αύριο τα πάρκα. Δε γίνονται όλα σε μια μέρα, πόσο μάλλον σε μία χώρα που ζούνε άνθρωποι που απλά δε θέλουν.
Και αναρωτιέμαι πραγματικά, εάν ξυπνούσες αύριο και σου είχανε ποδηλατοδρόμους, πού θα πας ρε κακομοίρη με τόσα τσιγάρα που καπνίζεις; Ούτε μέχρι το περίπτερο δε θα μπορέσεις να φτάσεις!

Σάντυ είπε...

Μιλάς πολύ κομπλεξικά και υποτιμητικά για αυτούς καπνίζουν. Εγώ δεν προσβαλλά αυτούς που δεν καπνίζουν. Σε πληροφορώ πως άνετα φτάναμε ως το περίπτερο και πολύ παραπέρα.... σε αντίθεση με κάποιους μαμούχαλους που μου το παίζουν αντικαπνιστές....και είναι για τα μπάζα...., περπατάνε και δεν μπορούν να πάρουν ανάσα...! Αλλά είσαι ένας απο αυτούς τους φασίστες που μόνο την πάρτη σας κοιτάτε!!!! Δεν ξέρω αν καπνίζεις ή όχι, αλλά αν ήταν μάγκες ας απαγορεύσουν το τσιγάρο και την παραγωγή καπνού, όχι μόνο οτι μας συμφέρει για την οικονομία!! Ας διόρθώσουν άλλα βασικά πράγματα πρώτα...όπως το τι τρώμε , που όλα είναι βρώμικα και σάπια και ύστερα να μιλήσουν για το τσιγάρο.....!!!

Yannis_p είπε...

Συγνώμη αν σε προσέβαλλα αλλά εμμέσως πλην σαφώς λέγοντας πως ζεις στο κράτος της καφρίλας και θα κάνω ότι γουστάρω, πάει να πει ότι θα κάτσεις δίπλα μου στην καφετέρια και θα φυσάς τον καπνό μέσα στη μούρη μου που εμένα με ενοχλεί! Με λίγα λόγια δε σου καίγεται καρφί και δε με σέβεσαι παράλληλα. Προσβάλλομαι λοιπόν-άλλη φορά ας πρόσεχες περισσότερο.
Το καταλαβαίνω ότι έχεις ένα θέμα με την εξουσία και γενικότερα με τους περιορισμούς αλλά το να βλέπεις μόνο από οικονομικής πλευράς το θέμα είναι αρκετά μονόπλευρο έως και ανεύθυνο. Φαντάσου δηλαδή να ήτανε μάγκες όπως λες και να απαγορεύανε αύριο το τσιγάρο. Τί θα έβγαινες να έγραφες; Μπράβο στους μάγκες; Χαχα Μην τρελαθούμε κιόλας -αποφάσισε τι θέλεις.
Αυτό το ποίημα του και καλά ας διορθώσουνε πρώτα άλλα πράματα κι ύστερα από όλα το τσιγάρο πραγματικά δεν το καταλαβαίνω. Δηλαδή υπάρχει σειρά προτεραιότητας; Κι αν υπάρχει δηλαδή σε ποια θέση βρίσκεται το τσιγάρο; Με τέτοια νοοτροπία βέβαια το καταλαβαίνεις ότι ούτε το τσιγάρο θα περιοριστεί ούτε ποδηλατοδρόμους θα σου φτιάξουνε. Μακάρι να ξυπνούσαμε όλοι αύριο και να βλέπαμε όλα αυτά που λες να έχουνε πραγματοποιηθεί. Βέβαια αυτό δεν πρόκειται να γίνει ούτε έχει ξαναγίνει στον κόσμο οπότε αν δεν προσπαθήσεις δε θα δεις διαφορά-αλλά από ότι καταλαβαίνω δεν έχεις καμία όρεξη για προσπάθεια οπότε τσάμπα στα γράφω.
Όσο για το φαγητό και το τι τρως δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει αλλά είμαστε περίπου 7 δισεκατομμύρια σε αυτόν τον πλανήτη. Εάν έχεις εσύ καμιά καλύτερη ιδέα για να μεγαλώνει η ντοματούλα πιο γρήγορα φυσικά και να μπορείς να την τρως στην ώρα της χωρίς φάρμακα παρακαλώ μοιράσου την και με την ανθρωπότητα.
Εάν μετά από αυτά που σου γράφω πιστεύεις ακόμα ότι κοιτάω την πάρτη μου τότε δεν υπάρχει λόγος να κάθομαι να χαλάω το χρόνο μου μαζί σου. Σίγουρα άλλος είναι ο κομπλεξικός εδώ πέρα.

Σάντυ είπε...

Συνεχίζεις να προσβάλλεις και να προσπαθεις να μου επιβάλλεις την γνώμη σου με δήθεν επιχειρηματα που στην ουσία απλά είναι η αποψή σου. Η δική μου είναι άλλη....! Το τσιγάρο βρε σε ενόχλησε...το οτι περπατας σε μια πόλη που είναι ο αέρας γεμάτος ρύπους ... δεν σε ενοχλει??? Δεν χρειάζεται να χαραμίζεις το χρόνο σου για μένα, εξάλλου δεν στο ζήτησα. Σε ένα κράτος με ναρκωτικά, βία, ακρίβεια, φτώχεια και πολλά πολλά άλλα που είναι εξίσου σημαντικά....το μόνο που τους πείραξε είναι το κάπνισμα και "καλά η υγεία μας". Άνθρωποι που δεν έχουν καπνίσει ποτέ πεθαίνουν αβοήθητοι στα νοσοκομεία λόγω βλακείας του κράτους και του συστήματος και καθόνται και ασχολούνται για το κάπνισμα. Ωραία, να εφαρμοστεί αυτός ο νόμος....αλλά που είναι οι υποδομές ...., οι χώροι που θα μπορουμε να καπνίζουμε? ε? οεο????? Αλλά εσείς την "ΠΑΡΤΗ ΣΑΣ" κοιτάτε.....!!!! Βλέπω πως σε πειράζει να σε λένε φασίστα ,κομπλεξικό και χουντικό....αλλά τι να κάνουμε? αφού είσαι. Μπορεί να σε προσβάλω τώρα εγώ και να μειώνω το επίπεδο της κουβέντας αλλά αυτά πιστεύω και δεν πρόκεται κανένας βλάκας μαμούχαλος να μου αλλάξη γνώμη!!!!